Novosti

Novosti za pacijente i osoblje

POTPISANI UGOVORI ZA ODABRANE PROJEKTE PROMOCIJE ZDRAVLJA I PREVENCIJE BOLESTI I OVISNOSTI

Utorak, 13 Lipanj 2017 09:20

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ  i ravnatelji zdravstvenih ustanova, čiji su projekti odabrani putem Javnog poziva, danas su potpisali Ugovore o dodjeli i načinu utroška financijskih sredstava za odabrane projekte promoviranja zdravlja i  preveniranja bolesti i ovisnosti ukupne vrijednosti 55.000 KM.

Slika1 

Kako je istaknuto, potpisivanjem ugovora bit će financirani ili sufinancirani projekti koji se odnose na educiranja u službi promoviranja skrbi za zdravlje i humani razvitak mladih, identificiranje razvojnih poteškoća i poremećaja kod djece i rano interveniranje, bitnost cijepljenja, te promoviranje zdravlja i zdravih stilova života.


Realiziranje projekata bit će ostvareno u suradnji s predškolskim i prosvjetnim ustanovama u HNŽ i uz potporu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ.

Dom zdravlja Mostar će realizirati dva projekta pod nazivom:

  • „Važnost cijepljenja na području HNŽ/K“
  • „Važno je znati zdravo živjeti“

 „Uvjereni smo u to kako će ovi projekti biti značajan iskorak u preveniranju bolesti i promoviranju zdravlja i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja, a za rezultat imati manji broj kroničnih nezaraznih oboljenja, te samim time izravno utjecati na racionaliziranje troškova zdravstvene skrbi“,  istaknuo je ministar Opsenica.

Last modified on Utorak, 13 Lipanj 2017 09:35