Novosti

Novosti za pacijente i osoblje

Dodjela certifikata okupacionim terapeutima u mentalnom zdravlju

Četvrtak, 12 Listopad 2017 07:03

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja na temu „Mentalno zdravlje na radnom mjestu“ održana je dodjela certifikata okupacionim terapeutima u mentalnom zdravlju.

Jednogodišnju kontinuiranu edukaciju iz okupacione terapije, koju je organiziralo Federalno ministarstvo zdravstva u partnerstvu sa Asocijacijom XY kroz „Projekt mentalnog zdravlja u BiH", kojeg podržava Vlada Švicarske, i u suradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Zenici uspješno je završila i djelatnica Centra za mentalno zdravlje Mostar Valerija Soldo. Djelatnice CMZ-a Mostar su tom prilikom imale i izložbeni štand gdje su predstavile radove svojih korisnika nastale tijekom okupacione terapije u CMZ-u.

Centar za mentalno zdravlje Mostar je ustanova koja pruža širok spektar usluga koje su okrenute potrebama zajednice. Jedini su CMZ u Bosni i Hercegovini koji je sustavno pristupio liječenju osoba pogođenih alkoholnom i kockarskom ovisnosti. Djelatnici centra su uključeni u kontinuirano školovanje, edukacije i rad na sebi. Na taj način se podiže i zadovoljstvo korisnika te se pruža kvalitetna usluga.   U sklopu CMZ-a djeluje i okupaciona terapija kojoj je za cilj  pomoći osobi da vodi koristan, zadovoljavajući život sa maksimalnom nezavisnošću kako bi se podigla  kvaliteta života.

Last modified on Četvrtak, 12 Listopad 2017 07:13