Novosti

Novosti za pacijente i osoblje

Dan mentalnog zdravlja

Srijeda, 12 Listopad 2016 00:00

U Mostaru je obilježen Međunarodni dan mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada.

Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Mostar i Udruga 'In spe' u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava danas organizirali su prodajnu izložbu i Dan otvorenih vrata u prostorijama Centra za mentalno zdravlje.

IZVOR: bljesak.info

Tom će prilikom zainteresirani su imali priliku kupiti slastice koje su pravili članovi Udruge te se pobliže upoznati sa uslugama CMZ-a i ovogodišnjom temom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 'Dostojanstvo u mentalnom zdravlju: Psihološka prva pomoć za sve'.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se svake godine 10. listopada, a predstavlja priliku da se upozori na rastuću problematiku mentalnih poremećaja i bolesti s ciljem podizanja svijesti, educiranja i zalaganja za boljitak na području mentalnoga zdravlja.

Više od 450 milijuna ljudi u svijetu ima neki od mentalnih poremećaja, a procjenjuje se da bi svaka četvrta osoba tijekom svog života mogla imati određenih problema s mentalnim zdravljem.

Samoubojstvo je drugi najčešći uzrok smrti među mladim ljudima diljem svijeta, a, prema predviđanjima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), do 2020. godine depresija će biti drugi uzrok ukupnog obolijevanja i jedan od vodećih javno zdravstvenih problema.

Last modified on Srijeda, 12 Listopad 2016 00:10